***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Кола с мигранти се обърна след гонка, има загинал. Политолог: Позицията на България е „хилаво проруска“


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 20 март   

 

Лека кола с 15 мигранти се обърна, а при случая един от тях почина, оповестиха за NOVINI.BG от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Инцидентът е станал нощес към 23.50 часа покрай с. Алдомировци.

***

Избори по нови правила. Пети избори за две години и все пак на 2 април ще има нещо ново – като за първи път. Например по какъв начин ще се пази тайната на вота. Досега на всички избори обратно в годините, на които гласувахме с хартиена бюлетина, влизахме в така наречен тъмна стаичка.

***

***

„ Доходите би трябвало да нарастват и това е заложено в нашата стратегия. Според нас минималната работна заплата би трябвало да е 1 500 лева, а междинната – 3 000 лева. 

За тези параметри обаче би трябвало постоянен кабинет и устойчиво ръководство. 

Докарахме се до състояние, в което служебният кабинет на Радев сочи проблемите на предходния постоянен кабинет, които отново Радев назначи “.

***

Позицията на България за войната в Украйна политологът дефинира като “хилаво проруска ”.

Тагарев е безапелационен, че в случай че Путин беше съумял да подчини Украйна и да включи нейната войска към своите сили, е щял да тръгне в други направления - “Молдова, Грузия, а за какво не да опита и против една или повече страни от НАТО ”. 

Евгений Дайнов описа по какъв начин се е разхождал във Варна и си е представял какво щеше да се случи, в случай че тази война беше стигнала до България и в случай че във Варна, да вземем за пример, се бяха появили “зелени човечета с автомати ”. По думите му евентуално огромна част от българите щяха да ги посрещнат с самун и сол. “Украинците ни избавят всички нас всеки ден ”, заключи той.

***

" Ако Украйна не успее да отбрани независимостта си, няма да имаме различен избор, с изключение на да влезем в спора ", съобщи дипломат Ян Емерик Рошчишевски в ефира на френската телевизия Ел Се И.

" Затова или Украйна през днешния ден ще пази своята самостоятелност, или в случай че тя не успее, ние ще бъдем принудени да се включим в този спор, тъй като нашите полезности, които са основа на нашата цивилизация, са под опасност, тъй че няма да имаме избор ", акцентира той.

***

В утринната си сводка за ситуацията на бойното поле украинският общоприет щаб показва, че бранителите на Бахмут, Лиман, Ивановске, Богдановка и Григоровка - все обитаеми места в Донецка област - са отблъснали 69 съветски офанзиви за последното денонощие.

***

„ Това е една жалка организация, която не членува в НАТО, тъй че това няма да подпали война (с Алианса). Нека треперят. На никого няма да ѝ липсва. Така че, господа съдии, поглеждайте към небето “, закани се Медведев.

***

Китай и Русия дефинираха пътуването на Си като част от напъните за по-нататъшно задълбочаване на тяхното " безгранично другарство ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР